EU och granbarkborre – nytt nummer av vår tidning ute

Nu finns ett nytt nummer av Med Mellanskog ute för läsning. Tidningens tema är skogen och EU. Vi har också träffat härliga skogsägaren Kristin i Vitterarv som tillämpar hyggesfri brukningsmetod.

I maj är det val till EU-parlamentet. Vi har träffat två EU-parlamentariker som brinner för skogen och som hoppas få förnyat förtroende, socialdemokraten Jytte Guteland och centerpartisten Fredrik Federley. De berättar om sitt arbete för att Sverige ska kunna fortsätta driva ett hållbart och ansvarstagande skogsbruk. Läs mer i reportaget på sidorna 10-12.

Skogsägarreportage från Hälsingland

Vi har också träffat skogsägaren Kristin Berg som nyligen tog över föräldrafastigheten i Vitterarv i Hälsingland. Hon ser skogen som så mycket mer än bara produktion och ekonomi. Du möter henne på sidorna 5-6. Vi berättar även mer om brukningsmetoden hyggesfritt.

Förhöjd risk för granbarkborreangrepp

I år flaggar Skogsstyrelsen för förhöjd risk för granbarkborreangrepp i skogen. Vi har intervjuat Hans Källsmyr, nationell skadesamordnare på Skogsstyrelsen, som berättar mer om granbarkborreangrepp och vad man kan göra för att förebygga skador.

Bästa rörelseresultat någonsin

I år gör Mellanskog sitt bästa rörelseresultat någonsin, läs mer i VD Sture Karlssons krönika.
Detta och mycket mer i vårt första nummer för året.

Läs tidningen online:

Med Mellanskog nr 1 2019

God läsning önskar redaktionen!